Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau

de mihaelar63 in Supe, 4 Noi 2018 | 3382 vizualizari

 

,, Retete inspirate de toamna "
Frumoasa este conopida toamna, coapta, alba, sanatoasa si gustoasa. Pe deasupra contine putine calorii. Pentru aceasta reteta am cautat inspiratia la Dana  https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-conopida-28372.html. Eu am pus cabanos [ fara conservanti si aditivi ] si am dat consistenta supei cu boabe de grau. Am inlocuit smantana cu iaurt grecesc. Prezentarea este in frumoasa farfurie a bunicii.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri boabe de grau [ prefiert se prepara in 10 minute ]
  • 3 fire cabanos
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar rosu
  • 1 lingura zataar [ condiment oriental cu cimbru salbatic , organo si seminte susan ]
  • 1 pahar iaurt grecesc cu 10 % grasime
  • sare
  • piper
  • ceapa verde
  • zeama lamaie / optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau:

  1. Curatati si spalati conopida, morcovul, gogosarul si ceapa.
  2. Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu.
  3. Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu apa calduta.
  4. Adaugati conopida in supa spre sfarsitul fierberii.
  5. Astfel conopida nu va fi grea pentru digestie.
  6. Acest truc l-am invatat de la o unguroaica in varsta.
  7. Taiati rondele cabanosul si morcovii.
  8. Tocati marunt ceapa si patratele gogosarul.
  9. Caliti legumele impreuna cu cabanosul in ulei.
  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, adaugati apa, cam 2 l. Sarati.
  11. Fierbeti 15 minute si incercati daca morcovul s-a patruns.
  12. In acest moment adaugati zataarul, graul si conopida desfacuta buchetele sau tocata marunt [ dupa cum va place].
  13. Daca doriti zeama mai multa, puneti apa in plus.
  14. Dati un clocot si trageti de pe foc. Piperati.
  15. Gustati si sarati / piperati daca mai este nevoie.
  16. La servire adaugati iaurt in farfurie si decorati cu codite de ceapa verde taiate rondele.
  17. Noua ne place supa mai acrisoara si punem si putina zeama de lamaie in farfurie, fiecare cat si daca doreste.

     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu.

2

Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu apa calduta.

3

Adaugati conopida in supa spre sfarsitul fierberii.

4

Astfel conopida nu va fi grea pentru digestie.

5

Acest truc l-am invatat de la o unguroaica in varsta.

6

Puteti inlocui cabanosul cu carne de pui, porc sau putina afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minestroni